Back-up

Uw back-up zakelijk regelen? Zorgeloos met IT Formule

Uw bedrijf of organisatie kan niet zonder goed en regelmatig back-uppen. Gebeurt er onverhoopt iets met uw digitale gegevens, bijvoorbeeld door brand of ransomware, dan zijn back-ups uw enige toevlucht. IT Formule helpt u van a tot z. We verzorgen het back-uppen en betrekken uw organisatie in de werkwijze zodat er interne kennis is. Maar ook stellen we een compleet back-upplan op, dat antwoorden geeft op vragen die zich aandienen als uw bedrijf of organisatie onverhoopt ineens wordt platgelegd.

 

 

Eerst een paar kritische vragen over uw back-ups

Back-uppen kan op allerlei manieren en op allerlei momenten. Wat is verstandig? Het antwoord hangt ook samen met de vraag hoe snel uw bedrijf of uw website beslist weer ‘up and running’ moet zijn. Het ene bedrijf moet per se binnen een paar uren of minuten de draad weer kunnen oppakken, het andere heeft meer tijd voor herstel nadat het digitaal uit de lucht is gegaan. In ons back-upplan houden we rekening met uw wensen op dit vlak.

Daarnaast nemen we in het plan op welke stappen er moeten worden gezet als uw bedrijf of organisatie platgaat. Een aanval met ransomware leidt tot een heel andere situatie dan een brand in uw pand. Het is goed om vooruit te denken zodat snel de juiste stappen kunnen worden gezet als het onverhoopt zo ver komt. IT Formule bereid samen met u de juiste maatregelen voor.

Wat gaan we back-uppen en hoe?

De oplossing die IT Formule voor u realiseert, biedt u de mogelijkheid in de back-ups tot één jaar terug in de tijd te gaan. We maken niet alleen een back-up van uw eigen IT-omgeving, maar ook van uw data in de cloud. Vervolgens testen wij de kwaliteit van de back-ups elk half jaar. Dat doen we samen met u of uw medewerkers, want uw betrokkenheid is belangrijk: in uw organisatie hoort kennis aanwezig te zijn over wat er geback-upt is en hoe het in noodgevallen terugzetten van de back-ups in zijn werk gaat. Het halfjaarlijkse testen doen we dan ook samen met u.