Neem actie als u nog Windows server 2012/R2 heeft draaien

In de ICT-wereld volgen de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo. Dit blijkt ook uit de verschillende ontwikkelingen waar Microsoft mee bezig is. Doordat dit tech bedrijf met veel nieuwe diensten en updates op de proppen komt, wordt er géén aandacht meer besteed aan oudere servers. Heeft u op dit moment nog Windows server 2012/R2 draaien? Dan is het zaak om zo spoedig mogelijk in actie te komen.

Windows heeft namelijk het volgende aangekondigd: vanaf 10 oktober 2023 stopt men met de ondersteuning van Windows Server 2012 en Windows Server 2012 R2. Als bedrijf heeft u twee mogelijkheden:

  • U kunt uw server (laten) updaten naar een nieuwere server. Dit moet uiterst nauwkeurig gebeuren, aangezien u niet wilt dat data en/of systemen gedurende deze update verloren raken.
  • U kunt kiezen voor een Azure Virtual Machines-versie. Het is ook mogelijk om de server volledig om te gooien en te kiezen voor één van de Azure Virtual Machines-versies.

Mogelijke problemen

Besluit u om niks te doen met uw huidige Windows Server 2012/R2? Dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Zo is het goed mogelijk dat uw server vanaf 10 oktober 2023 niet meer veilig is. Als bedrijf zijnde bent u echter verplicht om zorg te dragen voor de veiligheid van uw bedrijf en alle persoonsgegevens. Het is daarom ook dat het Ministerie van Economische Zaken gewaarschuwd heeft voor dit toekomstige probleem.

Wat betekent dit voor u?

Heeft u op dit moment nog Windows Server 2012/R2 draaien? Dan zou u zo snel mogelijk in actie moeten komen. Al vanaf 10 oktober van dit kalenderjaar wordt deze server niet meer ondersteund. U zou daarom de volgende stappen moeten doorlopen:

  • Stap 1: controleren of er in uw bedrijf nog een Windows Server 2012/R2 draait.
  • Stap 2: een vakspecialist inschakelen om uw server te vernieuwen. Bij IT Formule staan wij graag voor u klaar. Wij voorzien u graag van de juiste adviezen en zetten uw huidige server graag om naar een moderne server.

Wilt u graag uw huidige server om laten zetten? Of wilt u in deze situatie van het juiste professionele advies voorzien worden? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten weten als geen ander wat het potentiële gevaar van de Windows Server 20212/R2 is. Wij weten ook als geen ander wat voor uw bedrijf de beste oplossing is. Neem direct contact met ons op en voorkom daarmee potentiële problemen.